Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Φοβου τους Τουπαμαρος


Στο άκουσμα της προεκλογικής δέσμευσης της κυρίαρχης, πλέον, συνιστώσας του κυβερνητικού σχήματος για κατάργηση του "Νόμου Ραγκούση", είχα παραξενευτεί. Ωστόσο, η σύγχυση που προκαλούσε ο πρόλογος της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού μέσω της διαγραφής ενός νόμου που αναφέρεται στην ιθαγένεια, κινούσε υποψίες ότι η συγκεκριμένη εξαγγελία στόχευε στην δημιουργία αναχώματος εις βάρος του ακροδεξιού μπλοκ.

Κι όμως... Η προγραμματική αυτή θέση αρχίζει να σχηματοποιεί νομική υπόσταση στον υπέρ πάντων υποκριτικό ξενοφοβικό αγώνα. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται τα χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα που αποτελούν προϋπόθεση για δυνατότητα υποβολής αίτησης για πολιτογράφηση να αυξηθούν από επτά χρόνια (πέντε για όσους είχαν κάνει αίτηση πριν από τη δημοσίευση του νόμου Ραγκούση) σε 10 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά την ιθαγένεια, που χορηγείται αυτομάτως στα παιδιά νόμιμων μεταναστών που διαβιούν στη χώρα, η προϋπόθεση των πέντε χρόνων νόμιμης παραμονής πριν από τη γέννηση του παιδιού αναμένεται να αυξηθεί σε οκτώ χρόνια.

Εκτός όλων των άλλων που βιώνουν την αδικία, παρακαλώ, όλα τα μικτά ζευγάρια να ευχαριστήσουν τους Τουπαμάρος της "μεταναστευτικής" πολιτικής. Δεν έχει πλάκα όταν η ζωή είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Χρειάζεται λίγη παραπάνω περιπέτεια για να βιώσεις το νόημά της. Για τον λόγο αυτό κοινωνικός αποκλεισμός και το σκληρό πρόσωπο του κράτους παίρνουν μεγαλύτερη παράταση ζωής.

Αφιερωμένο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου